egr klep defect

Wat is het probleem met de motor waardoor een EGR-klep defect raakt?

Wat is het probleem met de motor waardoor een EGR-klep defect raakt?

Het antwoord is simpel: EGR-kleppen maken deel uit van een systeem van regelkleppen die verantwoordelijk zijn voor het regelen van de luchtstroom naar de verbrandingskamer.

De motorregelkleppen bevinden zich doorgaans aan drie zijden van een verbrandingsmotor (ICE). Het EGR-systeem wordt door de pc bestuurd over verschillende snelheidsbereiken die door het conventionele protocol worden beschouwd: van 1800 tpm bij lage motortoerentallen tot 3000 tpm bij hoge motortoerentallen, enzovoort. Op een bepaald punt in de voortgang van deze snelheden sluit de pc de EGR-kleppen en dus de stroom van de uitlaatgassen bij de inlaat, waardoor de hoeveelheid koolmonoxide in de verbrandingskamer van de motor tijdelijk wordt verminderd. Zodra de gasklep echter weer wordt geopend, gaan de EGR-kleppen weer open, waardoor er een continue stroom uitlaatgassen ontstaat.

Er zijn in principe twee redenen waarom een ​​EGR defect kan zijn. Ten eerste kan het defect zijn omdat de pc defect is, of vanwege een externe factor die de pc dwingt de EGR-kleppen te sluiten om de inlaatluchtdruk te verhogen. Dit zijn allebei veel voorkomende redenen waarom EGR’s niet werken.

De tweede reden voor het niet goed werken van motorregelkleppen kan ook worden veroorzaakt door een aantal andere factoren. Het kan worden veroorzaakt door een slechte afdichting in de motor of door slechte prestaties van de brandstof. Soms kan de klep zelf defect zijn en mogelijk niet goed werken, waardoor het systeem kan functioneren zoals ontworpen.

Als u vermoedt dat uw auto een defecte klep heeft, moet u het voertuig naar een monteur brengen en hem laten inspecteren. Hij zal u kunnen vertellen of de klep defect is en of deze moet worden vervangen. Als hij ontdekt dat de defecte klep defect is, kan hij deze voor u vervangen of u doorverwijzen naar een technicus die de klus zal klaren.

Als hij echter constateert dat het systeem correct werkt, kan hij eenvoudig de toestand van de klep van het voertuig controleren. Als hij constateert dat de juiste klep defect is, kan hij de defecte door een andere defecte vervangen of u doorverwijzen naar een technicus die de reparatie kan uitvoeren.

De eerste stap om dit soort storingen te voorkomen, is om de EGR-klep periodiek te laten inspecteren. Dit helpt om defecte onderdelen in goede staat te houden.

Chipperformance.nl

Related Posts